vrijdag 29 september 2017

Balustrade voor een veilig trapgat

Balustrade of Borstwering plaatsen wat is er allemaal mogelijk?

Balustrades of borstweringen, kunt u toepassen voor op een veranda, of een vide of als afscherming
Balustrade in rvs uitvoering voor trapgat op de zolder
voor een open verdieping, maar worden ook vaak voor bovenaan je trap toegepast voor een stuk veiligheid. Op de tussenverdieping zit meestal maar een kort stukje trap hek. Wilt u bijvoorbeeld de zolder gaan gebruiken als kinderkamer of werk/studie ruimte, dan eindigt daar de trap, waardoor u meestal aan 2 of 3 kanten gevaarlijke openingen aan de trap hebt. Hier moet dan echt een balustrade worden geplaatst.

Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende modellen en stijlen balustrades te koop en voor ieder budget. U kunt zo'n balustrade zelf samen stellen door uit verschillende onderdelen te kiezen. De losse onderdelen kunt u uitzoeken op het internet en bestellen op diverse webshops. De diverse opties zal ik hier bespreken, voor de montage verwijs ik u graag naar een vorig artikel die ik heb geschreven namelijk hoe monteer je een balustrade voor de trap.

  • balustrades houten uitvoering
  • balustrades rvs stalen uitvoering
  • balustrades in combinatie staal en glas
  • balustrades voor de veranda als een buitenopstelling
Spijltjes wit geschilderd  met een Eiken houten reling

Balustrades in een houten uitvoering
Heel vaak wordt de balustrade uitgevoerd in hout. De meeste trappen die vandaag de dag gemaakt worden zijn houten trappen. Dit materiaal is makkelijk te bewerken en is in de prijs niet zo hoog. Wilt u in hout iets speciaals bijvoorbeeld wit kleurige spijltjes en een naturel kleurige eiken reling dan wordt dit al weer aardig kostbaar, maar de standaard hekjes met een rond spijltje is in prijs redelijk betaalbaar. De afstand tussen de spijltjes dienen maximaal 10 cm te zijn omdat de balustrade kindveilig moet zijn. Dit is een bouwvoorschrift dus houd u hier rekening mee.Balustrade uitgevoerd in roestvrij staal
Tegenwoordig zie je in de moderne inrichting een combinatie van donker hout of bamboe hout en rvs balustrades, er zijn modellen waarbij er horizontale stangen worden toegepast of wat je ook veel ziet zij balusters in combinatie met rvs staaldraad. De staaldraden worden met rvs spanners op de goede spanning gebracht.  Ook hierbij geld hou rekening met een tussenafstand van niet meer dan 10 cm en een balustrade hoogte van minimaal 100 cm hoog.Balustrade combinatie staal en glas
Balustrade combinatie RVS staal en glas 
Het glaspaneel is heel erg trendy en ook zeer ruimtelijk, er zijn glassoorten die kwalitatief heel goed zijn. Er is glas dat uit meerdere lagen bestaat en ook diverse kleuren heeft, het geplakte glas is super sterk veiligheidsglas en kan tegen enorme krachten. Om de glas panelen goed te kunnen plaatsen moeten ze super goed worden ingemeten. Iets wat je niet zelf kunt doen, maar moet laten doen door specialisten.
Balustrades voor veranda's en buitenomgeving 
Heeft u een balkon of een terras en wilt u dit afscheiden om zo een stuk veiligheid en of een afscheiding te creĆ«ren, 
De buiten balustrades zijn er in veel verschillende uitvoeringen, zo kan je kiezen voor een houten uitvoering, grenenhout dat behandeld is onder druk met een
Balustrade uitgevoerd in aluminium buis met een houten reling
impregneermiddel. 
Hierdoor zal het materiaal minder snel vergaan door weersinvloeden. U kunt het onbehandelde hout behandelen met een tuinbeits. Ook zijn er modellen hout in combinatie met staal in een moderne look. 
Zowel de horizontale als verticale delen zijn rond en worden gekoppeld met stalen montage hoeken. 
Tussen de verticale balusters kunnen glaspanelen worden geplaatst, of u kunt kiezen voor horizontale staaldraden. 
Boven op de balustrade kunt u verschillende relingen toepassen in diverse houtsoorten.


Heeft u vragen over dit onderwerp dan kunt u mij of mijn technische collega’s altijd e-mailen en uw vraag stellen. U krijgt altijd binnen 24 uur antwoord.
Telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook: 0900-7824722.

+Simon van Eijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten