donderdag 9 juni 2016

Welke vorm trapleuning deel 2

Trapleuningen zijn er in verschillende vormen. Welke vorm past nu het beste bij mijn trap? Deel 2

Hoe weet je nu welke trapleuning de goede is?
Zoals in mijn vorig artikeltje beschreven hebben wij een app laten ontwikkelen die uitrekent welk model leuning het beste past bij uw trap.

De trapleuning is vaak gebogen. Belangrijk is dat de trapleuning dan overal zoveel mogelijk op de goede hoogte zit en mooi in de vorm mee loopt van de trap boom.
Bij ons op de site vult u een formulier in waarbij u van iedere trede de diepte meet aan de muur kant, dit is daar waar de trap boom zit. ook meet u de hoogte van de trede en de diepte tot aan het stootbord.

Hoe u het formulier in vult:
trap met onderkwart


Uw trap is een trap met een onder kwart en heeft dus onderin een 90 graden draai zoals hier op de foto. U ziet dan, dat zowel de korte leuning als de lange leuning een gebogen vorm heeft.

Een veel voorkomende vraag is waar begint de kromming van de trapleuning, deze vraag heb ik al eens uitvoerig behandeld, waarbij ik uitleg dat dit niet altijd alles zeggend is. Belangrijk in de kromming is, welke radius de trapleuning heeft, of deze egaal in een vloeiende lijn doorloopt.

Tegenwoordig bij de huidige trappen is deze vloeiende lijn wel altijd goed door het gebruik van de computer. Vroeger maakte de trappenmaker een handmatige uitslag op ware grote. Het vloeiend laten doorlopen werd dan vaak op het oog gedaan.

Heeft u een trap zoals hier in het voorbeeld, dan gaat u eerst de matenlijst van het onder kwart invullen.
Hierbij meet u van iedere trap trede de diepte zoals aangegeven hier op de afbeelding. Deze maten meet u zo nauwkeurig mogelijk in mm.

Belangrijk is dat u de trede die in de hoek zit ook opmeet. Dit is waarvan een deel van de trede in het onder kwart zit en een deel in ket lange deel.
Op deze manier meet u alle treden op en vult deze in op het formuliertje.
Daarbij vult u ook de hoogte van de bovenkant trede naar de andere bovenkant trede.  
Meet deze maat van de 2e trede. Vaak is de eerste trede door tegel werk, of laminaat vloer anders qua hoogte.

Hebben uw traptreden een wel diepte? (dit is de voorkant trede tot aan de voorkant van het stootbord) vermeld deze maat dan ook op het formuliertje.
Bekijk hier ons youtube filmpje waar alles nog een keer wordt voorgedaan hoe de trap in moet worden gemeten.

Als u dit allemaal goed heeft ingevuld, verzend u het formulier naar Stair Care. Wij berekenen uw trapleuning kromming en controleren of deze overeen komt met standaard trapleuningen in een 16 tal vormen die wij hebben. Dan weten wij welk model trapleuning u nodig heeft.

Wij sturen u een tekeningetje van uw trap, de gemeten maten en het advies welke trapleuning het beste past. Hiermee komt het maken van een tekening met de gestapelde kartonnetjes volledig te vervallen.

Heeft u vragen over dit product of de verwerking hiervan dan kunt u mij of mijn technische collega’s altijd e-mailen en uw vraag stellen. U krijgt altijd binnen 24 uur antwoord.
Maar telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook: 0900-7824722.
+Simon van EijkGeen opmerkingen:

Een reactie posten