donderdag 4 februari 2016

Trapstrip toepassen voor een veilige trap Hoe doet u dat?

Wilt u een veiligere trap, dan is een antislip strip voor de trap plaatsen de eerste stap naar een veiligere trap. Lees hier waar u rekening mee moet houden.


Trapstrips plaatsen in bestaande traptreden maakt de trap een heel stuk veiliger. Jammer genoeg zijn er
heel veel trappen die geen trapstrip hebben.

In de jaren 70 werden de trappen meestal van vurenhout gemaakt. Men ging er dan vanuit dat de trap werd bekleed met een vloerbedekking. Hierdoor was het belopen van de trap een flink stuk veiliger. Tot 2004 heeft men deze trappen in grote aantallen zo gemaakt. Grote wijken zoals Almere en Lelystad staan vol met deze struikel trappen.
Gelukkig worden de trappen tegenwoordig een stuk veiliger gemaakt door de trap wat “luier” te plaatsen. Er zijn 2 extra treden bijgekomen waardoor de trap minder steil staat.

Een trapstrip is een zeer goede antislip voor de trap. Het is een gekartelde strip van circa 1 cm breed die ongeveer 2 mm boven de traptrede uitkomt. De trapstrip is veel sterker dan de traditionele plaktape, zoals de 3M tape.
Een uitzondering hierop is de plakstrip van antisliprubbertape.com, zij hebben een strip speciaal voor trappen ontwikkeld die lekker breed is, super sterk door zn dikte en een optimale grip geeft. Groot voordeel is dat je geen groefjes hoeft te maken in je trap en dat iedereen dit stripje eenvoudig kan aanbrengen.

De traditionele trapstrip heeft kleine flapjes aan de zijkant die ervoor zorgen dat de strip goed klem komt te zitten in de traptrede. De trapstrip is beduidend smaller waardoor men soms 2 strippen toepast met een paar cm tussenruimte.

Een nadeel van deze antislip strips is dat ze in de bestaande traptreden moeten worden gefreesd.
Er moet dus met een machine in iedere trede een groefje worden gemaakt van ongeveer 8 mm breed en 10 mm diep. Dit is een klusje dat door een vakman moet worden gedaan.
U heeft namelijk een kleine bovenfreesmachine nodig om ver in de hoeken links en rechts van de traptrede te komen. Met zo'n klusje is een timmerman al snel een halve dag druk.

Ook de kwaliteit van de trapstrips zijn verschillend. De strips zijn gemaakt van een pvc kunststof. De kwaliteit wordt in grote mate bepaald door de samenstelling van dit kunststof. Er zijn verschillende aanbieders en zeer uiteenlopende prijzen. Over het algemeen kunt u zeggen hoe stugger de strip, des te langer de levensduur is.


Met vragen over dit onderwerp kunt u mij of mijn technische collega's natuurlijk altijd e-mailen. U krijgt altijd binnen 24 uur antwoord van ons. Direct telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook altijd: 0900-7824722.
Of neem een kijkje op de website: www.lamiwood.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten