vrijdag 27 november 2015

Doe het zelf trap en creëer kinderkamer

Doe het zelf trap toepassen en creëer een extra kinderkamer.

Als u de zolder niet gebruikt of hoogst zelden, dan zit er meestal een uitschuifladder of vlizotrap naar
vlizotrap in vele situaties
deze zolder.
Veel mensen willen deze zolder ook nuttig maken, bijvoorbeeld als kinderkamer of werkkamer. De ruimte van de zolder is hier meestal niet geschikt voor, omdat er niet voldoende daglicht binnenkomt en omdat er vaak onvoldoende ruimte is om een trap te plaatsen.

Tegenwoordig zijn er wel goede oplossingen te vinden om een trap naar de zolder te plaatsen. Er zijn molenaarstrappen die wat steiler geplaatst kunnen worden, omdat de traptreden uitgewerkt zijn. Mocht u iets meer ruimte hebben, dan zijn er ook spiltrappen die zeer weinig ruimte in beslag nemen op de verdiepingsvloer. Al met al kan zo'n investering een waardevermeerdering opleveren voor uw woning, want u creëert tenslotte een extra kamer in uw huis.

Waar u rekening mee moet houden als u deze verbouwing overweegt

Er zal een groter trapgat moeten worden gemaakt.
Vaak heeft het trapgat een grootte van 60x100cm. Dit is erg klein. Hierin is het bijna niet mogelijk om een trap te plaatsen. Een trap die het meeste in aanmerking komt voor deze maat, is een rechte molenaarstrap die vrij steil geplaatst kan worden. Om uw hoofd niet te stoten aan het trapgat bij het naar boven lopen, heeft u wel minimaal een vloer uitslag van 150x60cm nodig. De breedte van 60cm is in veel gevallen wel voldoende. Er is een licht draaibare molenaarstrap die vaak wel is toe te passen. 
Als u het trapgat kunt laten aanpassen door een timmerman in 130cm in het vierkant, zou dat de meest ideale oplossing zijn. U kunt dan een doe het zelf spiltrap van 120cm plaatsen.

Als u een betonnen vloer heeft, moet het trapgat door een gespecialiseerd bedrijf gezaagd worden. Dit kunt u niet zelf. Vaak zit ook de cv installatie in de weg en zal deze verplaatst moeten worden. Dit zijn beiden behoorlijke kosten. Laat u zich hierover goed informeren.


Waar moet de ruimte aan voldoen
doe het zelf spiltrap met kort bordes 

-De ruimte moet voldoende daglicht en ventilatie hebben.
Indien er geen daglicht binnenkomt, kunt u overwegen om een dakkapel te plaatsen.

-De toe te passen trap moet goed kunnen worden geplaatst op de eerste verdieping. Alle slaapkamers moeten natuurlijk goed bereikbaar blijven.

-Mocht de cv ketel in de weg zitten of er zitten waterleidingen in de vloer, dan moeten deze worden verplaatst.

-Waar kom ik boven met de trap? Zit de schuine kap niet in de weg? Ga ik zo mijn hoofd niet stoten? De draai die de trap moet gaan maken, moet zo gekozen worden dat u niet met uw gezicht op de muur uitkomt, maar het liefst midden in de ruimte.

Met vragen over dit onderwerp kunt u mij of mijn technische collega's natuurlijk altijd e-mailen. U krijgt altijd binnen 24 uur antwoord van ons. Direct telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook altijd: 0900-7824722.
Of neem een kijkje op de website: www.lamiwood.nl


    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten