dinsdag 25 november 2014

Lichtgevende strip maakt je trap veiliger!

Een lichtgevende aluminium strip die uw traptreden verlicht op plaatsen waar geen stroom is. Hoe mooi is dat!?

Dat er veel op trappen gebied leverbaar is dat wist ik inmiddels wel. Maar ik ben iedere keer weer verrast
De hoekstrip bij dag en bij nacht
als er een nieuw product opduikt. Zo ook deze lichtgevende strip die is gemaakt van luminescentie materiaal.

Wat is dat eigenlijk luminescentie materiaal? Ik ben er achter gekomen dat dit best ingewikkeld is om even uit te leggen. Ik verwijs u graag door naar Wikipedia die hier iets over verteld. Of naar het proefschrift van Max de Graaf en Bas de Jong, voor de echte nieuwsgierigen onder ons.

Maar zeker kun je zeggen dat deze strip een uitkomst is! Met de lichtgevende aluminium strip kunt u een gebouw of uw trap enorm opwaarderen met betrekking tot veiligheid en daarbij geeft het tevens bescherming tegen slijtage van de trapkanten.

Met de introductie van het aluminium trapprofiel kan een nieuw niveau van veiligheid en duurzaamheid worden bereikt in woningen of bedrijfsgebouwen, tijdens een eventuele evacuatie bij (nood)stroom falen en/of rookontwikkeling doordat de aluminium trapprofielen onder alle omstandigheden zichtbaar blijven.

Kunst- en daglicht wordt door het hoogwaardige luminescentie materiaal (450 mcd.) opgenomen en 8 -12 uur lang weer afgegeven waardoor de traptreden goed waarneembaar blijven in het donker.

Het effect van dit profiel wordt in de particuliere woning door zowel jong als oud ervaren als veilig en zeer
positief. In de openbare ruimtes van bedrijven of instellingen is het bijna een vanzelfsprekendheid dat dit profiel wordt toegepast, daar waar ruimtes en trappen bij donker gevaarlijk zijn.
Infreesstrip bij dag en bij nacht

De lichtgevende strip wordt zeer snel opgeladen door een opname van circa 15 minuten dag- of kunstlicht. Hierdoor gloeit de de strip 8 tot 12 uur. Het materiaal is niet radioactief en is ook niet giftig. Het pigment wat in de strip is toegepast is een strontium aluminate oxide.
Het grote voordeel is dat je geen stroom nodig hebt, dus is de strip eigenlijk overal zeer snel toepasbaar. De infrees strip moet worden ingelaten in de vloer of de traptrede. De hoekstrip is eenvoudig vast te lijmen met een montage kit of als je het buiten wilt toepassen met een paar schroeven.

De strip is niet goedkoop, maar aan de andere kant kun je ook zeggen dat er geen stroom aansluitingen en bedradingen nodig zijn. Het aanleggen van een LED-verlichting systeem die word aangestuurd door een transformator is ook geen goedkope aangelegenheid. Hierbij heb je ook nog het probleem dat je de bedrading niet wilt zien en deze moet dan vakkundig worden weggewerkt.

Heb je vragen over dit product dan kun je mij of mijn technische collega's natuurlijk ook even e-mailen en je vraag stellen. Je krijgt altijd binnen 24 uur antwoord van ons. Maar direct telefonisch contact opnemen mag natuurlijk altijd: 0900-7824722.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten