donderdag 26 september 2013

Laminaat repareren? Doe het eenvoudig met een reparatieset!

Laminaat beschadigd? Een ongelukje zit in een klein hoekje, je laat iets vallen en in je mooie houten laminaat vloer zit een ferme deuk of een fikse beschadiging.


Laminaat voor op de vloer bestaat uit een kern van geperste houtstof, met een toevoeging van hars en wassoorten (de kern wordt ook wel HDF genoemd).
Dit prachtige gladde materiaal wordt voorzien van een papier laag in een hout decor. Op deze papierlaag
wordt een zeer sterke laklaag aangebracht, de kwaliteit en de dikte van deze laklaag bepaald uiteindelijk de sterkte van het laminaat.

Opbouw van laminaat HDF/papier/coating
Beschadig je dit materiaal dan is het weg schuren of weer glad schuren, zoals bij massief houten vloeren, niet mogelijk omdat je dan deze papierlaag er af schuurt. Heb je een grote beschadiging aan het laminaat dan ben je aangewezen op het volledig vervangen van het beschadigde deel. Dit is natuurlijk veel werk, je moet dus zorgen dat je altijd een reserve strook laminaat bewaard voor als je deze pech hebt.

Is de beschadiging klein dan kun je meestal wel met een laminaat reparatie setje de schade eenvoudig herstellen. Echt heel ingewikkeld is het niet om dit zelf te repareren. Als je een beetje handig bent dan repareer je het zelf.

Een reparatie setje bestaat uit een kleine smelter (zeg maar soldeerboutje) die op 2 batterijtjes werkt en een 3 tal kleurtjes harde was stangetjes. Het metalen puntje wordt heet als je het knopje van de smelter  ingedrukt houdt.

Dit metalen puntje druk je tegen het was stangetje en zo smelt je druppeltjes kleurwas in de beschadiging.
Als je dit laat drogen kan je met het kunststof schrapertje [de zijkanten van de smelter] eenvoudig de overtollige was verwijderen.


Heb je vragen over dit onderwerp of wil je over gaan tot het aanschaffen hiervan dan kun je mij of mijn technische collega's e-mailen en je vraag stellen. Je krijgt altijd binnen 24 uur antwoord van ons. Maar telefonisch contact opnemen mag natuurlijk altijd: 071-3320020.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten