vrijdag 18 januari 2013

Op een eenvoudige manier opmeten van de trapleuning bocht

Bent u op zoek naar een nieuwe trapleuning? De Nederlandse trap heeft heel vaak een gebogen trapleuning. Welk model heb je dan nodig? Dat is een veel voorkomende vraag. Ik krijg veel e-mails met de vraag hoe dit op te meten is.

Verkeerde manier van meten
Een rechte lijn trekken van het begin tot het einde van de bocht en dan haaks op deze lijn het hoogste punt meten is een manier, echter waar de bocht in de leuning zit is dan niet bekend. Zie plaatje hiernaast. Dit is niet zo eenvoudig over de mail of per telefoon uit te leggen. Iedere trap is weer anders.
Heeft de trappenmaker met de hand een uitslag gemaakt en de bocht met de hand in een vloeiende lijn laten lopen? Wat voor een model trap is toegepast? Hoeveel zijn de treden verdreven? Wat is de vorm van de trapboom hoeveel voorhout? Hoeveel treden heeft de trap? Is het een steile trap, niet volgens de norm?  Dit alles bepaald allemaal de vorm van de trapleuning.

Je kunt dan zeggen 'Laten we maar een rechte leuning kopen'. In principe kan dit natuurlijk wel, echter wat men zich dan niet realiseert is dat je in de hoeken eigenlijk niet goed uitkomt en er soms wel een wisselend hoogte verschil is van 10 tot 15 cm. Iets wat er niet echt fraai uit ziet. Lees hier hoe je de ideale hoogte bepaald.

Om te kijken welke trapleuning je nodig hebt is de beste manier een tekening te maken van de trap zijkant. Deze kunt u dan opsturen naar de trappen maker bij u in de buurt, deze kan dan een bijpassende leuning voor u maken. Ook bij Stair Care kan op deze manier voor u een bijpassende trapleuning worden gekozen. Zij hebben veel mogelijkheden op het gebied van trapleuningen. Van een traditionele ronde stokleuning, tot een luxe sleutelgat profiel trapleuning.

U maakt van de bochten aan de zijkant van de trap een tekening op ware grootte. Deze stuurt u op naar Stair Care en zij zoeken dan de best passende leuning hierbij.


Hoe u zo'n tekening moet maken? Kijk dan even naar dit korte filmpje.

Heeft u vragen over dit product of de verwerking hiervan dan kunt u mij of mijn technische collega’s altijd e-mailen en uw vraag stellen. U krijgt altijd binnen 24 uur antwoord. Maar telefonisch contact opnemen mag natuurlijk ook: 0900-7824722
+Simon van Eijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten