maandag 10 september 2012

Stalen balustrade hekwerk Steel: Montage door een vrouwelijke doe het zelver

Vorige week ontvingen wij op het kantoor van Stair Care het nieuwe model stalen balustrade hekwerk van Albini Fontanot, de Steel 10. In een doos weliswaar.

Zelf ben ik een echte IKEA liefhebber, ik vind het altijd weer leuk om iets in elkaar te zetten. Bij de opmerking van mijn mannelijke collega’s dat dit toch meer mannenwerk is, kon ik niet anders dan de uitdaging aan gaan! Hieronder leest u mijn ervaringen met de montage van het stalen balustrade hekwerk Steel 10.


Het stalen balustrade hekwerk wordt netjes geleverd in een doos van ongeveer 1,5m lang, waar alle onderdelen in zitten. Er zit gelukkig ook een montagehandleiding bij waardoor het monteren toch een eitje moet zijn ;)

We beginnen met de stalen spijlen die in een regel moeten worden geklikt. Dan moeten de spijlen aan de onderkant van de regel worden vastgeschroefd met schroeven. Met de elektrische schroevendraaier was dit prima te doen.
Dan moet de regel waar de spijlen op gemonteerd zijn nog door een extra stevige stalen onderregel worden geschoven. Dit is niet zo heel erg moeilijk, kwestie van op de grond neerleggen en in elkaar schuiven. De twee eindbalustertjes kunnen aan het balustrade hekwerk worden vastgemaakt door plastic eindstukken die er op geklikt moeten worden. Tot nu toe gaat het allemaal goed.
Maar dan kom ik bij het lastigste deel van de montage, namelijk het boren van de gaatjes en de popnagels erin slaan. Door de plastic eindstukken die je op de eindbalusters schuift, weet je wel precies waar de boorgaatjes moeten komen, wat het al een stuk makkelijker maakt.Na wat hulp van mijn technische collega heb ik een goed boortje gevonden waarmee ik gaatjes kan boren. Hierbij moet je wel even goed druk zetten, anders duurt het erg lang voor je door het metaal heen bent.
Dan komen we bij de grootste uitdaging: de popnagels. Ik heb dit nog nooit eerder gezien, laat staan dat ik snap hoe het werkt. Voor de montage van dit hekwerk hebben we een popnageltang moeten aanschaffen, de popnagels zelf zitten in het bouwpakket. Als je weet hoe het werkt is het eigenlijk niet zo moeilijk, je moet alleen wel veel kracht hebben in je handen. Je plaatst het popnageltje in de tang, en daarna steek je het uitstekende stukje in het boorgaatje. Dan knijp je de twee hendels van de poptang samen, waardoor het popnageltje als het ware wordt samengedrukt. Omdat ik niet genoeg kracht in mijn handen had, kreeg ik van mijn technische collega de tip om na één maal samenknijpen van de hendels, de tang even los te halen van het popnageltje, dan de tang er weer overheen te zetten en dan nogmaals de hendels samen te knijpen. Dan lukt het uiteindelijk prima om het reststukje van de popnagel af te knippen.Al met al ben ik zeker niet ontevreden over het resultaat! Je ziet er niet aan af dat een niet ervaren doe het zelver het hekje heeft gemonteerd. Zolang je goed de montagehandleiding volgt is het goed te doen en heb je een schitterend wit stalen balustrade hekwerk als resultaat! 


Heeft u vragen over de montage van dit balustrade hekwerk kunt u mijn technische collega altijd e-mailen en uw vraag stellen. U krijgt binnen 24 uur antwoord. Kan hij uw vraag niet beantwoorden dan speelt hij deze door in ons netwerk. 
+Simon van Eijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten