dinsdag 24 april 2012

Traprenovatie deel 1 oud wordt weer nieuw!

Traprenovatie is tegenwoordig een geweldig eenvoudige manier om van uw oude trap weer een fraai e blikvanger te maken.


De huidige traprenovatie kent veel voordelen.
  • Geen lange verbouwingen en vaak in 1 dag klaar.
  • Geen sloop en breekwerk.
  • Kraakgeluiden worden enorm verbeterd.
  • Geen onderhoud meer aan uw trap.
  • Makkelijk schoon te maken.
  • Ideaal voor als u of een van de kinderen allergisch is.
Over uw bestaande traptrede wordt een nieuwe traprenovatie overzet trede geplaatst. Deze overzet trede is leverbaar in verschillende uitvoeringen.
  • Massief houten traprenovatie trede meestal in eikenhout. Deze trede wordt behandeld met een kleurolie. Heel veel kleurvariaties zijn mogelijk. Een bekende leverancier is Reno Stairs.
  • Laminaat HPL traprenovatie trede is uitgevoerd in een decor papier die behandeld is met een melamine coating. De dikte van deze coating bepaald gelijktijdig de kwaliteit van het HPL. Een bekende leverancier is Stair Care, zij voeren het duitse merk HAFA.
Beide merken zijn van zeer goede kwaliteit en voldoen aan alle kwaliteits-eisen en worden geleverd met garantie. De HPL kwaliteit geeft zelfs een 12  jaar garantie op constructie en doorslijten.

De oude trap kaal gemaakt.

Hoe gaat het in zijn werk?
U kunt kiezen voor een bezoek bij u thuis of een bezoek in de showroom bij de specialist. Zij hebben verschillende traprenovatie voorbeelden opgesteld staan, of voldoende kleur decor monsters, zodat u zich een beeld kunt vormen van de kwaliteit en de mogelijkheden.

Vervolgens kiest u voor monteren door een vakman of als u erg handig bent voor een compleet traprenovatie pakket. Er zijn ook bedrijven met een eigen montage dienst.

1. De oude trap moet helemaal kaal worden gemaakt en de oude lijmresten dienen zoveel mogelijk worden verwijderd. Vervolgens meet u de traptreden op en meet dan de langste diagonale lengte.


2. Aan de hand van uw matenlijst besteld u bij de leverancier van uw keuze de materialen. Er zijn standaard traprenovatie pakketten voor 13, 15 en 17 treden te koop bij verschillende leveranciers. Zoals bij Neckerman of de Stair Care.

Dubbele treden, stootborden.
3. De materialen die u besteld zijn dubbele treden schotten (hier haalt u 2 treden uit) en panelen voor de stootborden, een trede voor de aansluiting van de verdiepingsvloer, lijm in kokers en een koker voegkit.

4. Maak van hout of karton een sjabloon om uitloop in de hoeken te controleren. Van belang is dat de nieuwe overzet trede binnen de zijkant komt te vallen. Afhankelijk van de aansluiting aan de zijkant dient u een rand van de
traptrede af te zagen, zodat de nieuwe overzet trede binnen de zijkant blijft.
Meet afstand buiten de de zijkant. 
Vast schroeven  losse treden.
Soms zijn de treden zo erg uitgesleten dat deze eerst met een 2 componenten pasta dient worden opgevuld en wordt uitgevlakt. Als er traptreden zijn die kraken dient u deze extra te schroeven en onder druk goed vast te zetten. Er zijn spanbussen te koop die dit werk vereenvoudigen.

5. Nadat de treden goed zijn vast geschroefd zodat het kraakgeluid verminderd is, zaagt u de rand van de voorkant van de oude traptrede op de goede maat zodat de nieuwe renovatie trede binnen de zijkant blijft. Ook als u de zijkanten van de oude trap wilt renoveren is het toch verstandig om de voorkant eerst recht af te zagen. Vaak zit de uitslijting in de oude trap trede ook aan de voorkant. Door hier een rand van af te zagen wordt het uitgesleten deel een stuk minder.
Het zagen van de voorkant traptrede.

Heeft u vragen over dit product of heeft u hulp nodig bij het vinden van een goede monteur, dan kunt u mij altijd e-mailen en uw vraag stellen. U krijgt binnen 24 van mij antwoord. Kan ik u vraag niet beantwoorden dan speel ik deze door in mijn netwerk.


Volgende week deel 2, het bekleden van de zijkanten van de oude trap.

+Simon van Eijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten