Molenaarstrap bouwpakket

molenaars trap zonder aanpassingen trapgat
Met een molenaarstrap heeft u de voordeligste optie om een redelijk veilige trapsituatie te creëren. Sommige modellen zijn licht draaibaar waardoor het trapgat minimaal kan blijven. De speciale vorm van de trede zorgt ervoor dat u ook met het naar beneden lopen uw voet goed op de treden kan plaatsen. Voor veelvuldig gebruik is deze trap minder geschikt. De trap voldoet niet aan het bouwbesluit omdat de verhouding van de op en de aantrede niet goed is en dat de diepte van de trede onvoldoende is. Voor een snelle en eenvoudige aanpassing die niet te veel geld kost is dit een prima alternatief en verre weg de voordeligste oplossing. Download hier de montage-handleiding zodat u een idee krijgt wat u zoal nodig heeft om een molenaarstrap te monteren en waar u rekening mee dient te houden.
Meestal is het bestaande trapgat te gebruiken en voldoet een trapgat maat van 60x120cm. De molenaarstrap past hierin prima. Bij de opbouw van de molenaarstrap is deze minimale maat voldoende.

na het verwijderen vlizo trap
OPBOUW
Een molenaarstrap als bouwpakket moet je van bovenaf gaan opbouwen. U start door eerst de hoogte te meten en deze lengte te delen door 22cm voor de optrede plus de dikte van de traptrede, meestal 4 cm. Dan weet u hoeveel treden u nodig heeft. Deze maat gebruikt u bij het opbouwen van de trap. De trap kunt u gedeeltelijk laten draaien, zowel links om als rechts om, waardoor u de trap optimaal kunt plaatsen op de verdiepingsvloer. Over het algemeen heeft u niet meer dan 12 treden nodig. De trappen zijn er in diverse uitvoeringen en kwaliteiten. De Karina trap van Arkè,(Italiaanse fabrikant) is een veel verkochte trap in Nederland, die qua staalwerk prima is. Alle materialen zijn van staalplaat gemaakt, gelast en voorzien van een poedercoating. Arkè levert de trap met 3 jaar volledige garantie. De trap kost circa €1000,-. Als u het trapgat heeft aangepast aan de minimale maat van 60x120cm  kunt u beginnen met het monteren van de trap.